Waarom kiezen voor orthomoleculaire therapie?

Orthomoleculair gaat verder dan een gezond voedingspatroon. Iedereen is uniek en dat maakt orthomoleculaire therapie juist zo effectief, omdat het staat voor “personalized nutrition”. Ik kijk samen met jou naar jouw leefstijl, voeding, medische- en psychische voorgeschiedenis om tot een goed plan te komen. Wat voor de een werkt, werkt voor de ander niet. Er is maatwerk nodig!

Is orthomoleculaire therapie iets voor mij?

Of je nou last hebt van vermoeidheid, stress, slapeloosheid, migraine, hormonale klachten, psychische klachten (denk bijvoorbeeld ook aan ADHD), spierklachten etc., orthomoleculaire therapie wordt toegespitst op jouw behoefte en situatie om tot een optimaal resultaat te komen. Vrijwel in iedere situatie is verbetering mogelijk. Vraag je je af of het iets voor je is, of wil je eens met me overleggen? Voel je vrij om me te bellen of een mailtje te sturen. Een appje mag natuurlijk ook. Waarom kiezen voor orthomoleculaire therapie?

  • We gaan samen op zoek naar de kern en pakken de oorzaak van de klacht aan in plaats van te doen aan symptoombestrijding.
  • Omdat je via voeding niet meer alle stoffen binnenkrijgt om de lichamelijke processen optimaal te laten voorlopen.
  • We werken aan een totaalbeeld van gezondheid, omdat niets op zichzelf staat.
  • Lichaamseigen; in de orthomoleculaire therapie maken we gebruik van lichaamseigen stoffen. Dit houdt in dat we alleen stoffen toedienen die je lichaam als het ware “herkent” en daardoor bruikbaar zijn voor alle processen die in ons lichaam plaatsvinden.
  • Gezondheidswaardes testen: Wanneer ik vermoed dat bepaalde klachten bijvoorbeeld hormoon gerelateerd zijn, dan kan ik je voorstellen om dit te laten onderzoeken. Waar de huisarts lang niet alles test en gebonden is aan het budget van de zorgverzekeraar, werk ik met privélabs die op particuliere aanvragen dezelfde waardes als de huisarts kunnen onderzoeken in gecertificeerde laboratoria.
  • Ook als je geen klachten hebt, is dit het moment om je gezondheid te ondersteunen. Ziektes en aandoeningen ontstaan niet van de ene op de andere dag.
  • Omdat je niet alle stoffen binnenkrijgt om de lichamelijke processen optimaal te laten voorlopen. Ook als je minimaal 250 gram groente en 2 stuks fruit eet! Door bodemuitputting bevat groente en fruit veel minder voedingsstoffen dan bijvoorbeeld 10 jaar geleden. Daar komt bij dat onze behoefte meestal groter is geworden gedurende de jaren, vanwege factoren als stress, milieu vervuiling en zware metalen belasting. We hebben dan meer vitamines en mineralen nodig om gezond te kunnen blijven.
  • 10x de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid, ofwel ADH?! Dat is toch niet goed? Ik kan me goed voorstellen dat je je afvraagt of het wel gezond is om van een supplement een veel grotere hoeveelheid te slikken dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Als je op supplementenpotjes kijkt, dan zal je zien dat het erg hoog gedoseerd is. Ik zal je uitleggen hoe dit werkt, dit brengt me ook meteen op het verschil tussen de visie van de reguliere gezondheidszorg en de orthomoleculaire gezondheidszorg: Je hebt gezondheid en optimale gezondheid. Bij orthomoleculair streven we naar dat laatste. Je kunt een hoeveelheid vitamines en mineralen binnenkrijgen om geen duidelijke klachten te ontwikkelen (reguliere/adh waardes) en je kunt een hoeveelheid vitamines en mineralen binnenkrijgen om optimale gezondheid te behouden en ook vage, eerste klachten te bestrijden. Denk hier bijvoorbeeld aan vermoeidheid of een droge huid. Het bijzondere van het menselijk lichaam is dat het de stof die jij binnenkrijgt als eerste stuurt, daar naar waar het het hoogst nodig is. Vitamine C, wat belangrijk is voor o.a. collageenstructuren (lijmvormend eiwit wat voor stevigheid zorgt in de lichaamsstructuren), zal als eerste gaan naar de collageenstructuren in de bloedvaten en later naar de collageenstructuren in de huid.
Something is wrong.
Instagram token error.

lyske_orthomoleculairsneek

Follow