Long covid

Veel mensen lopen nog met langdurige restklachten rond na corona. Daarnaast is er nog een grote groep die vaak over het hoofd wordt gezien: “long-vax”. Beide groepen hebben last van dezelfde soort symptomen, vermoedelijk door het zogenaamde spike-eiwit wat nog lang in het lichaam achter kan blijven na een doorgemaakte corona infectie of vaccinatie(s). Bij vaccinaties is er veel meer van het spike eiwit aanwezig dan een infectie met corona. Long covid behandeling vergt daarom aandacht voor het afbreken van het spike eiwit.

Blijf er niet mee rondlopen! Het is zonde om iedere dag weer belemmerd te worden door klachten. Doordat inmiddels de oorzaak voor long-covid/long-vax bekend is, is er ook gerichte, persoonlijke behandeling mogelijk: als je je in onderstaande symptomen herkent, aarzel dan niet om een afspraak te maken. Als orthomoleculair therapeut kan ik je helpen om het spike-eiwit af te breken en het immuunsysteem te ondersteunen.

Symptomen die geregistreerd zijn bij long-covid en long-vax:

Long covid behandeling

Bovenstaande symptomen laten zien dat het om een multi-systeem aandoening gaat waarbij verschillende lichaamssystemen te lijden hebben onder de gevolgen van corona en vaccinaties. De behandeling voor long-covid vraagt dan ook een persoonlijke holistische benadering. 

Bloedstolsels bij corona en coronavaccinaties

Al vroeg in de pandemie bleken in het bloed van ernstig zieke coronapatiënten bloedstolsels te ontstaan. De oorzaak hiervan zou vermoedelijk het spike-eiwit zijn, het kenmerkende uitsteeksel op het oppervlak van het coronavirus. Toen de vaccins geïntroduceerd werden, bleek dat ook vaccins deze (micro)stolsels uitlokken. Dit is niet vreemd gezien het feit dat de mRNA vaccins de code leveren voor veelvoudige aanmaak van het spike-eiwit in het menselijk lichaam. En iedere vaccinatie levert een nieuwe dosis op van het spike eiwit. Een van de eersten die alarm sloeg m.b.t. de stolselvorming na vaccinatie was de Canadese huisarts Charles Hoffe. Hij constateerde bij 62% van de mensen onder een groep gevaccineerden dat er stolselvorming aanwezig was. Bij mensen met long-covid en long-vax kan het spike eiwit tot wel 15 maanden in het lichaam aanwezig zijn.

Orthomoleculaire therapie bij long-covid

Het spike eiwit krijgt veel podium wanneer je zoekt naar de oorzaak van long-covid. Er wordt verondersteld dat dit de grote boosdoener is in het klachtenbeeld bij long-covid en long-vax. Niet iedereen is in staat om dit spike-eiwit goed af te breken wat voor restklachten kan zorgen. Voor de behandeling van long covid is het essentieel om het lichaam te ondersteunen deze spike-eiwitten af te breken. Orthomoleculaire therapie kan hierbij ook ingezet worden bij de behandeling van long-covid en long-vax. De therapie is erop gericht om de spike eiwitten af te breken en het immuunsysteem te versterken evenals de mitochondriën te herstellen. Mitochondriën zijn onze energiefabriekjes die in de cel zitten. De vermoeidheidsklachten bij corona en vaccinaties komen doordat deze energiefabriekjes beschadigd zijn geraakt. Door deze weer te voorzien van genoeg voedingsstoffen, kunnen ze herstellen waardoor het gebrek aan energie weg trekt.